Εγχειρίδιο Δημιουργού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πουλήσεις τη δουλειά σου online

Οι top 3 συμβουλές για να ξεχωρίσει η συσκευασία σου!
4 λεπτά ανάγνωσης
Οι top 3 συμβουλές για να ξεχωρίσει η συσκευασία σου!

1. Eπίλεξε την ασφαλέστερη συσκευασία για το προϊόν σου.

Το ταξίδι του δέματός σου ξεκινά μόλις το παραδώσεις στη μεταφορική εταιρία! Ακόμη κι αν είναι σύντομη η διαδρομή του, χωρίς την κατάλληλη συσκευασία, μπορεί το δέμα σου να ταλαιπωρηθεί και το περιεχόμενό του να διακινδυνεύσει. 
Ο βασικός ρόλος του υλικού συσκευασίας είναι η προστασία που θα προσφέρει στο εκάστοτε προϊόν. Αν δημιουργείς εύθραυστα αντικείμενα, είναι προφανές πως θα πρέπει να επενδύσεις σε μια πολύ γερή συσκευασία. Είναι προτιμότερο να επωμιστείς το κόστος μιας ποιοτικής συσκευασίας, επιλέγοντας ένα πιο ανθεκτικό υλικό, από το να απογοητεύσεις τον πελάτη σου που θα αναγκαστεί να επιστρέψει ένα ελαττωματικό προϊόν και βέβαια από το να χάσεις εν τέλει την πώλησή σου. Θα χρειαστεί να δώσεις βάση λοιπόν στο εξωτερικό περιτύλιγμα πχ με ένα ανθεκτικό χάρτινο κουτί και αρκετό υλικό προστασίας στο εσωτερικό, όπως πλαστικό περιτύλιγμα με φουσκάλες ή foam γεμίσματος. 
Για τα μικρότερα αντικείμενα ή τα ελαφριά ρούχα/αξεσουάρ, οι επενδυμένοι φάκελοι με χαρτί εξωτερικά και φουσκάλες εσωτερικά, προσφέρουν μια εναλλακτική και αρκετά φθηνή λύση.

Πώς θα καταλάβεις αν η συσκευασία σου είναι η σωστή;
Συσκεύασε μερικά δέματα όπως ακριβώς θα έκανες για τον πελάτη σου. Κάνε διάφορες παραλλαγές σε μεγέθη και υλικά. 
Ρίξτα (ω ναι!) στο πάτωμα μερικές φορές, άφησέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό για λίγο. Τί συνέβη στη συσκευασία και το προϊόν; 
Έπειτα, συμπεριφέρσου σαν να είσαι ο πελάτης και προσπάθησε να τα ανοίξεις. 
Τι θα συμβεί στο προϊόν αν χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι ή το κοπίδι απρόσεκτα για να ανοίξεις το δέμα σου; 

 
2. Ανάδειξε το brand σου.

Το δέμα φθάνει στα χέρια του πελάτη σου και εκείνος έχει ήδη προσμονή να λάβει το προϊόν που τον ενθουσίασε στο jamjar store σου. 
Τί θα τον κάνει αμέσως να καταλάβει πως έφτασε αυτό το προϊόν που ήθελε; Φρόντισε η συσκευασία σου να κάνει ξεκάθαρο το μήνυμα, πριν ακόμα ο πελάτης δει το προϊόν, πως αυτό είναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ κατάστημα! Ειδικά από ένα marketplace όπως το jamjar, ο πελάτης μπορεί να έχει αγοράσει προϊόντα από πολλά καταστήματα μαζί. Η σύγκριση θα είναι αυτόματη και αναπόφευκτη! Έρευνες δείχνουν πως μια όμορφη συσκευασία ενεργοποιεί το αίσθημα της ικανοποίησης και της ανταμοιβής στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε συνδυασμό με το μοναδικό προϊόν σου, η συσκευασία θα βοηθήσει το brand σου να παραμένει ορατό και να θυμίζει στον πελάτη την επιτυχημένη αγορά του ακόμα και αν το κουτί επαναχρησιμοποιηθεί. 

Γι'αυτό:
Επίλεξε προσεκτικά τα χρώματά σου. Το να γίνεις δημιουργικός/ή με το σχεδιασμό της συσκευασίας, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις κατά πολύ, ακόμα και αν χρησιμοποιείς κάποια απλή, φθηνή και τυπική συσκευασία. Δε χρειάζεται να αναζητήσεις απαραιτήτως κάποια ακριβή επιλογή με custom σχέδιο. Μπορείς να βρεις κουτιά ή φακέλους σε χρώματα που ταιριάζουν με τα χρώματα του brand σου. Επίσης μπορείς να τα σχεδιάσεις εσύ!  Χρησιμοποίησε τα χρώματά σου στα χαρτιά αφής, στις ταινίες της συσκευασίας, βάλε κορδέλες στα χρώματα του brand σου ή φτιάξε αυτοκόλλητα με το λογότυπό σου. Αυτό θα μεταμορφώσει και το πιο απλό λευκό κουτάκι.


3. Απογείωσε την εμπειρία του unboxing!

Η συσκευασία σου ενθουσίασε τον πελάτη σου και το προϊόν, ακόμα περισσότερο. Συγχαρητήρια! Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμα μικρό μυστικό επιτυχίας, που βρίσκεται στη διαδικασία του ανοίγματος ενός δέματος. 
Για να ξεχωρίσει πραγματικά ένα brand και να απογειώσει την αγορά του πελάτη, πρέπει να προσφέρει μια εμπειρία που θα μπορεί να ζήσει ξανά και μόνο από το δικό σου κατάστημα. Ο πελάτης σου θα συνδέσει αυτόματα αυτήν την εμπειρία με το brand σου.

-Φρόντισε τη διαδικασία ανοίγματος ενός πακέτου. Ένα τακτοποιημένο δέμα βοηθάει πολύ την εικόνα σου. Πχ, μην τοποθετήσεις επάνω-επάνω τη φόρμα επιστροφής και το voucher αντικατάστασης, αλλά στον πάτο της συσκευασίας. Στο επάνω μέρος, βάλε το ευχαριστήριο μήνυμά σου ή μια καρτούλα.

-Μπορείς να συμπεριλάβεις ένα δωράκι ή ένα δωρεάν δείγμα από άλλο είδος από αυτό που αγόρασε. Έτσι, όχι μόνο ο πελάτης σου θα νιώσει ακόμα πιο σημαντικός, αλλά και στατιστικά είναι πιθανόν να στραφεί και προς άλλα προϊόντα του καταστήματός σου. Ταυτόχρονα, αυτό το συναίσθημα, μπορεί να μειώσει και την πιθανότητα για υπαναχώρηση και επιστροφή παραγγελίας.

-Δώσε το εκπτωτικό κουπόνι που σκόπευες να στείλεις μέσα από το jamjar store σου από τώρα, ίσως και με ένα χειρόγραφο και προσωποποιημένο μήνυμα. Σκέφτεσαι κάτι πιο άμεσο και οικείο;


Και κάτι για το τέλος... η σωστή συσκευασία σίγουρα θα προστατέψει το προϊόν σου και θα ολοκληρώσει επιτυχώς μια πώληση. Μια εξαιρετική συσκευασία όμως πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες ο πελάτης σου να ξαναέρθει στο κατάστημά σου!
 
Δημοσιεύτηκε από
Logo square
Jamjar
27 Οκτωβρίου 2021